Løpetips – ta vare på joggeskoene dine

Joggesko er den viktigste delen av utstyret som løpere har. Et godt par sko kan holde deg skadefri og gjøre turgåing morsommere.

Den generelle regelen er å bytte ut joggesko hver 400 eller flere mil. Men det er noen tips som hjelper deg å ta vare på disse skoene og kanskje få dem til å vare litt lenger.

Fem tips for valg av joggesko

Forsikre deg om at du bare bruker skoene dine for løping. Dette er regelen om at jeg lever av religion.

Dette er hva jeg gjør. Jeg holder skoene mine på at jeg har nådd den maksimale kjørelengden og bruker dem til fritidsklær. Vanligvis ser det fremdeles bra ut, og de er ikke helt klare til å kaste bort. Så de er fremdeles behagelige å ha på seg og rundt.

Oppbevar 2 par joggesko og alternative dager. En annen viktig regel for meg. Dette gjør at ett par kan tørke helt inne (og utenfor hvis det regnet tidligere) før de bruker det igjen. Dette vil også hindre dem i å bryte sammen for raskt.

Forsikre deg om at du ikke knytter før du fjerner den. Vokste opp i foreldrenes butikk for klesbutikker – dette er bare noe jeg gjør med alle skoene mine. Ikke bare spar dem uten å binde dem. Dette er ikke bra for baksiden av skoene dine der du legger press for å lirke dem eller stroppene. Ta deg tid til å fjerne skoene dine ordentlig.

Joggesko for nybegynnere

Ikke legg skoene dine på en tørr varmeovn. Hvis du blir fanget i regnet, må du ikke stikke dem på varmeren for å tørke. Å tørke ut er stikkordet her – det vil tørke indre sko og bryte dem. Bare la dem lufttørke naturlig. Hvis de er super våte, er det godt å ta innleggssålen for raskere tørking. (Husk vårt andre sko-tips – det er her det hjelper å ha et nytt par sko, så det våte paret kan tørke helt.)

Legg aldri joggeskoene i vaskemaskinen. Jeg vil ikke gå for mye i detalj her – jeg tror det sier seg selv hvor ille det kan være for skoene dine. Hvis du kommer i gjørme osv., Gi skoene tid til å tørke, og de pusser av skitt. Du vil ikke smelte skoene dine i vann.

Et godt par joggesko er ikke billig, eller bør det være. De holder deg ute på veien og blir ikke såret. Så sørg for at du får riktig passform, og deretter ta vare på dem. Vi vil gå gjennom forslaget ditt.

Leave a Comment